Oefentherapie Mensendieck is een paramedische behandelmethode gespecialiseerd in houding en beweging. Pijnklachten kunnen ontstaan door verkeerde houding en/of bewegingen. Ook kunnen klachten ontstaan door te veel spierspanning. Het bewust worden van hoe je in het dagelijks leven staat of beweegt, in combinatie met oefeningen, zal de klachten doen verminderen.

Voor wie en wanneer?

Je kan hierbij denken aan klachten zoals: rugklachten, nekklachten, hoofdpijnklachten, schouder-, nek- en armklachten, bekkenklachten, zwangerschapsklachten, spanningsklachten en chronische klachten.

Vergoedingen en Tarieven

Oefentherapie Mensendieck en Psychosomatisch Oefentherapie worden vergoed door uw zorgverzekering (paramedische zorgverlening). Voor kinderen tot 18 jaar vindt de vergoeding plaats vanuit de basisverzekering en voor personen vanaf 18 jaar vanuit de aanvullende verzekering. Check hiervoor uw polisvoorwaarden want het aantal te vergoeden behandelingen kan verschillen per zorgverzekeraar.

Hier vind u een overzicht van de hoogte van de vergoeding cq het aantal behandelingen wat wordt vergoed per zorgverzekeraar in een overzicht van Independer.

Indien de behandelingen buiten de Aanvullende verzekering vallen, hanteer ik de volgende tarieven:

Sessie Oefentherapie Mensendieck€37,50
Screening en onderzoek€47,50
Sessie Psychosomatische Oefentherapie & Slaapoefentherapie€47,50

U kunt bij uw huisarts of specialist om een verwijzing vragen, maar u kunt ook zelf een afspraak maken via het invulformulier.